8 faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine viljuškara

Kada prvi put kupujete viljuškar, možda nije jasno na koje se kriterijume trebate fokusirati. Uputićemo Vas sa ovim vodičem.

Vaša čeklista

Two men driving BT Reflex

Sa kojom vrstom robe rukujete?

Dobra polazna tačka je da pogledate sa kojom robom rukujete. Obavezno analizirajte sledeće:

1. Roba: kojom vrstom materijala rukujete? Uzmite u obzir njihovu težinu i veličinu, jer je ovo značajan aspekt koji određuje vrstu viljuškara. Radite li s jednom vrstom palete ili postoji razlika u veličini koja zahtijeva fleksibilnost? Jesu li tereti mali pojedinačni predmeti ili glomazne palete?

2. Skladištenje: kako se vaša roba distribuira po skladištu? Na primer, procesi FIFO (prvi u, prvi) imaju različite zahtjeve od LIFO (zadnji u, prvi izlazak).

3. Slaganje: da li je to moguće kod vaše vrste robe? Razmislite da li vaša roba dopušta da se palete stave jedna na drugu i / ili u regale, ili ako robu jednostavno trebate transportovati vodoravno.

4. Regali: koje su dimenzije? Izmerite ne samo visinu, već i dubinu vaših regala ili polica. Na ovaj način znate koliko vam se visoko viljuškar treba podići da bi dosegao najviši nivo nosača.

Powerpallet truck small warehouse

Kakav je dizajn vašeg skladišta?

Da li se vaše operacije odvijaju u zatvorenom ili na otvorenom? Ako su vam potrebni viljuškari za vožnju na otvorenom, takođe morate biti sigurni da su sposobni za rad u različitim vremenskim uslovima. Pogledajmo dizajn vašeg skladišta.

5. Stropovi: Koliko visoko možete podići jarbol? Nije bitna samo visina stropa, već posebno elementi koji se nalaze niže, poput prskalica i cevi. Uvijek pazite da izmerite i uzmite u obzir najnižu visinu stropa.

6. Portovi i vrata: koliko su visoka i široka? Izmerite ih na oba načina kako biste osigurali lak prolazak viljuškara koje odaberete, bez oštećenja šasije ili skladišne ​​infrastrukture.

7. Prolazi: Izmerite širinu i dužinu svih staza. Proverite i materijal i stanje poda. Od čega se sastoji i može li potrajati do utovara? Je li glatka površina i postoje li nagibi?

8. Udaljenost: trebate li voziti velike udaljenosti sa svojom robom? Ili vam treba jednostavna oprema za jednostavno kretanje materijala? Vodite računa o udaljenosti i frekvenciji vožnje.

Now you have a few ideas what to look for. Read more about our differnet truck models and compare the different trucks.

Go to truck finder